Inspiracje
Francuskie śniadanie, a może słodka propozycja na romantyczne spotkanie?
Tu znajdziesz wszystko, czego szukasz, bo to #PoProstuPyszne!
Pomarańcze z kremem piernikowym i marmoladą z gorzkich pomarańczy
Czas
przygotowania:
15 minut
Poziom
trudności:
Łatwy
Składniki na 6-8 pomarańczy
- 400 ml mleka,
- 100 ml śmietanki 30%,
- 14 kawałków piernika,
- 2 całe jaja,
- 3 łyżki stołowe marmolady Bonne Maman Gorzkie pomarańcze,
- 16 g cukru waniliowego,
- pomarańcze,
- pisak czekoladowy (do dekoracji).
Sposób przygotowania
Rozgrzej piekarnik do 110°C.
Mleko i śmietankę wlej do rondelka i doprowadź do wrzenia. Następnie zblenduj kawałki piernika na drobny proszek, wsyp go do rondelka i wymieszaj.
W misce ubij jajka z cukrem waniliowym i stopniowo dodawaj masę do rondelka cały czas powoli mieszając. Gotuj krem na małym ogniu przez około 45 minut.
Pokrój i wydrąż pomarańcze.
Za pomocą rękawa cukierniczego napełnij je kremem piernikowym, a na wierzch wyłóż po łyżeczce marmolady Bonne Maman Gorzkie Pomarańcze.
Czekoladowym pisakiem do dekoracji narysuj uśmiech na pomarańczach i ciesz się pysznym deserem z Bonne Maman, który zachwyci zwłaszcza najmłodszych!
Więcej inspiracji
Chcesz poznać więcej sposobów na smakowity posiłek z Bonne Maman? Sprawdź!