Wytrawny bajgiel z konfiturą morelową - Bonne Maman | Konfitury i dżemy

Wytrawny bajgiel z konfiturą morelową

Wytrawne bajgle z konfiturą morelową możemy jeść w kółko! Przekonaj się, co stoi za ich słodkim smakiem!

Czas
przygotowania:

15 minut

Poziom
trudności:

Łatwy

Składniki dla 4 osób:

  • 4 bajgle,
  • 4 plastry wędzonego łososia,
  • 2 łyżki stołowe konfitury morelowej Bonne Maman,
  • 80 g puszystego serka do smarowania,
  • 3 świeże ogórki,
  • ½ ząbka czosnku,
  • sól,
  • pieprz.
Przepis - Wytrawny bajgiel z konfiturą morelową
 - Bonne Maman

Sposób przygotowania

Umyj ogórki i obieraczką pokrój je wzdłuż na cienkie plasterki.

Przekrój bajgle na pół i podpiecz przez około 3 minuty. Ząbkiem czosnku natrzyj opieczoną wewnętrzną stronę bajgla.

Posmaruj bajgla serkiem, dopraw solą i pieprzem. Na spodzie bajgli ułóż pasterki ogórka i łososia. Łososia posmaruj łyżeczką konfitury morelowej Bonne Maman.

Nasza strona internetowa używa plików cookies w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dalsze korzystanie ze strony oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje. Dowiedz się więcej »