O Bonne Maman - Bonne Maman | Konfitury i dżemy

Nasza historia

Słodka historia Bonne Maman rozpoczyna się w 1971 roku w małej francuskiej miejscowości Biars-sur-Cère. To właśnie tam powstały najpopularniejsze dziś we Francji konfitury. Naszym znakiem szczególnym jest kultowy słoik z zakrętką w czerwono – białą kratę i stylową etykietą, gdzie nazwa Bonne Maman jest napisana odręcznym pismem. Bonne Maman to światowy symbol pysznych francuskich śniadań.

Co znaczy Bonne Maman?

Bonne Maman [wymawiaj: bon mamą] po francusku znaczy „babcia”. W naszych przetworach znajdziesz najlepsze smaki dzieciństwa, które z pewnością zostaną z Tobą na długo! Domowe przetwory nie od dziś podbijają serca wszystkich smakoszy – #PoProstuPyszne!

Nasze konfitury

Co wyróżnia nasze konfitury? Przede wszystkim domowa receptura i prosty skład! W naszych smakołykach znajdują się jedynie najlepsze owoce, cukier trzcinowy, sok z cytryny i naturalne pektyny. Są one wolne od GMO, syropu glukozowo-fruktozowego i zbędnych dodatków czy ulepszaczy. Wszystkie składniki Bonne Maman można z łatwością znaleźć w każdej kuchni.

Poznaj nasze produkty

Najczęściej zadawane pytania

Czy wszystkie produkty Bonne Maman są wykonane z naturalnych składników?

Tak! Wszystkie nasze przetwory są wytwarzane z naturalnych składników: owoców, cukru trzcinowego i skoncentrowanego soku z cytryny. Bonne Maman nie zawiera konserwantów, dodatków, syropu glukozowo-fruktozowego oraz siarczanów. Co więcej, nasze wszystkie produkty są wolne od GMO!

Co wyróżnia Wasze produkty?

Z pewnością wyróżnia nas prosty i naturalny skład oraz tradycyjna receptura. W naszych przetworach znajdują się jedynie najlepsze owoce, cukier oraz sok z cytryny i właśnie dlatego są one po prostu pyszne!

Czy konfitury Bonne Maman zawierają syrop glukozowo-fruktozowy?

Nie! Nasze produkty opierają się jedynie na brązowym cukrze trzcinowym i cukrze pochodzącym z buraków.

Czy produkty Bonne Maman są bezglutenowe?

Wszystkie nasze produkty są bezglutenowe. Co więcej, również nasz zakład produkcyjny posiada certyfikacje i jest odpowiednio przystosowany do produkcji wyrobów bezglutenowych.

Jaki jest okres trwałości produktów Bonne Maman?

Na każdym produkcie znajduje się termin przydatności do spożycia. Po otwarciu zalecamy przechowywanie Bonne Maman w lodówce. Odpowiednio przechowywany otwarty słoik ze szczelnie zamkniętą zakrętką, powinien bez problemu zachować świeżość i wyjątkowy smak przez kilka tygodni.

Nasza strona internetowa używa plików cookies w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dalsze korzystanie ze strony oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje. Dowiedz się więcej »