Pomarańcze z kremem piernikowym i marmoladą z gorzkich pomarańczy - Bonne Maman | Konfitury i dżemy

Pomarańcze z kremem piernikowym i marmoladą z gorzkich pomarańczy

Strasznie dobry deser na halloweenową imprezę. Przygotuj go z nami!

Czas
przygotowania:

15 minut

Poziom
trudności:

Łatwy

Składniki na 6-8 pomarańczy

  • 400 ml mleka,
  • 100 ml śmietanki 30%,
  • 14 kawałków piernika,
  • 2 całe jaja,
  • 3 łyżki stołowe marmolady Bonne Maman Gorzkie pomarańcze,
  • 16 g cukru waniliowego,
  • pomarańcze,
  • pisak czekoladowy (do dekoracji).
Przepis - Pomarańcze z kremem piernikowym i marmoladą z gorzkich pomarańczy
 - Bonne Maman

Sposób przygotowania

Rozgrzej piekarnik do 110°C.

Mleko i śmietankę wlej do rondelka i doprowadź do wrzenia. Następnie zblenduj kawałki piernika na drobny proszek, wsyp go do rondelka i wymieszaj.

W misce ubij jajka z cukrem waniliowym i stopniowo dodawaj masę do rondelka cały czas powoli mieszając. Gotuj krem na małym ogniu przez około 45 minut.

Pokrój i wydrąż pomarańcze.

Za pomocą rękawa cukierniczego napełnij je kremem piernikowym, a na wierzch wyłóż po łyżeczce marmolady Bonne Maman Gorzkie Pomarańcze.

Czekoladowym pisakiem do dekoracji narysuj uśmiech na pomarańczach i ciesz się pysznym deserem z Bonne Maman, który zachwyci zwłaszcza najmłodszych!

Nasza strona internetowa używa plików cookies w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dalsze korzystanie ze strony oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje. Dowiedz się więcej »