Naleśniki à la Samosa z konfiturą truskawkową | Inspiracje Bonne Maman

Naleśniki à la Samosa z konfiturą truskawkową
Bonne Maman

Piękno tkwi w prostocie, a smak kryje się w… domowych naleśnikach Bonne Maman! Sprawdź jak je przyrządzić!

Czas
przygotowania:

1 godzina 30 minut

Poziom
trudności:

Łatwy

Składniki na około 6 osób:

  • 250 g mąki,
  • 1 litr mleka (1/2 litra do naleśników, 1/2 litra do nadzienia),
  • 3 jajka,
  • 40 g masła,
  • 100 g cukru pudru,
  • 300 ml bitej śmietany,
  • 1 laska wanilii,
  • konfitura truskawkowa Bonne Maman.
Przepis - Naleśniki à la Samosa z konfiturą truskawkową<br />
<strong>Bonne Maman</strong>
 - Bonne Maman

Sposób przygotowania

Przygotuj ciasto naleśnikowe, mieszając mąkę, 3 jajka i 30 g konfitury (dla delikatnego smaku). Powoli dolewaj mleko i roztopione masło, mieszając trzepaczką. Podsmaż naleśniki na patelni z masłem.

Zagotuj mleko z wanilią. W międzyczasie wymieszaj żółtko z cukrem. Wymieszaj mleko z żółtkiem. Lekko ogrzej mieszaninę, a następnie pozwól jej ostygnąć przez godzinę. Następnie ubij śmietankę i wymieszaj w schłodzonym nadzieniu.

Rozetnij naleśnik na środku. Obróć okrągłą stroną w dół i dodaj łyżkę nadzienia do prawego górnego rogu. Następnie złóż placek tak, aby uzyskać prostokąt i ponownie, aby powstał trójkąt.

Podawaj naleśniki z konfiturą truskawkową Bonne Maman.

Nasza strona internetowa używa plików cookies w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dalsze korzystanie ze strony oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje. Dowiedz się więcej »