Inspiracje
Francuskie śniadanie, a może słodka propozycja na romantyczne spotkanie?
Tu znajdziesz wszystko, czego szukasz, bo to #PoProstuPyszne!
Wytrawny bajgiel z konfiturą morelową
Czas
przygotowania:
15 minut
Poziom
trudności:
Łatwy
Składniki dla 4 osób:
- 4 bajgle,
- 4 plastry wędzonego łososia,
- 2 łyżki stołowe konfitury morelowej Bonne Maman,
- 80 g puszystego serka do smarowania,
- 3 świeże ogórki,
- ½ ząbka czosnku,
- sól,
- pieprz.
Sposób przygotowania
Umyj ogórki i obieraczką pokrój je wzdłuż na cienkie plasterki.
Przekrój bajgle na pół i podpiecz przez około 3 minuty. Ząbkiem czosnku natrzyj opieczoną wewnętrzną stronę bajgla.
Posmaruj bajgla serkiem, dopraw solą i pieprzem. Na spodzie bajgli ułóż pasterki ogórka i łososia. Łososia posmaruj łyżeczką konfitury morelowej Bonne Maman.
Więcej inspiracji
Chcesz poznać więcej sposobów na smakowity posiłek z Bonne Maman? Sprawdź!