Muffinki z konfiturą figową | Inspiracje Bonne Maman

Muffinki z konfiturą figową Bonne Maman

Pyszyste, delikatne, wprost rozpływające się w ustach… To muszą być muffinki figowe Bonne Maman! Poznaj przepis i już teraz przygotuj tę słodką przekąskę najbliższym, bo to #PoProstuPyszne!

Czas
przygotowania:

45 minut

Poziom
trudności:

Łatwy

Składniki na 10 muffinek:

  • 70 g białka jajek,
  • 90 g cukru pudru,
  • 60 g masła,
  • 60 g startych migdałów,
  • 35 g mąki,
  • orzechy do dekoracji,
  • konfitura figowa Bonne Maman.
Przepis - Muffinki z konfiturą figową <strong>Bonne Maman</strong>
 - Bonne Maman

Sposób przygotowania

Rozpuść masło w rondlu na średnim ogniu i ubijaj przez kilka minut, aż nabierze orzechowego koloru. W międzyczasie wymieszaj w misce migdały,
mąkę i cukier puder. W małej misce ubij białka na sztywną pianę.
Następnie wsyp mieszankę migdałów.

Po dokładnym wymieszaniu całości, wlej przez sito (w celu usunięcia pozostałości) rozpuszczone masło. Napełnij do 3/4 foremki do muffinek, a następnie rozłóż na nich konfiturę figową Bonne Maman. Posyp mieszanką orzechów.

Piecz w temperaturze 180°C przez 10–15 minut, aby babeczki były złote na zewnątrz, a miękkie w środku. Wyjmij z formy i pozostaw do ostudzenia.

Nasza strona internetowa używa plików cookies w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dalsze korzystanie ze strony oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje. Dowiedz się więcej »