Inspiracje
Francuskie śniadanie, a może słodka propozycja na romantyczne spotkanie?
Tu znajdziesz wszystko, czego szukasz, bo to #PoProstuPyszne!
Tartaletki z kremem mlecznym z solą morską
Czas
przygotowania:
50 minut
Poziom
trudności:
Średni
Składniki na 20 tartaletek o średnicy 6 cm:
- 250 g mąki,
- 150 g masła,
- 1/3 łyżeczki soli,
- 3 łyżki cukru pudru,
- ½ szklanki gorącej wody,
- krem krówkowy Bonne Maman,
- 75 g ciemnej czekolady,
- kruszone orzechy.
Sposób przygotowania
Wymieszaj w misce mąkę, sól i cukier. Masło pokrój w drobną kostkę, dodaj do mąki i ugniataj opuszkami palców. Następnie wlej wodę i uformuj kulę.
Rozłóż ciasto na papierze do pieczenia i wytnij foremkami okrągłe spody do tart. Rozłóż spody do tarteletek w foremkach i nakłuj je widelcem.
Piecz spody do tartaletek przez 25 minut w temperaturze 200°C.
Po schłodzeniu wypełnij spód kremem krówkowym Bonne Maman.
Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej, a następnie zrób widelcem dekorację na tartaletkach i posyp je orzeszkami.
Więcej inspiracji
Chcesz poznać więcej sposobów na smakowity posiłek z Bonne Maman? Sprawdź!