Panna cotta z konfiturą z gorzkich pomarańczy | Inspiracje Bonne Maman

Panna cotta z konfiturą z gorzkich pomarańczy
Bonne Maman

Rozkoszuj się wspaniałym połączeniem deseru panna cotta i konfitury z gorzkich pomarańczy, bo to #PoProstuPyszne!

Czas
przygotowania:

4 godziny 30 minut

Poziom
trudności:

Łatwy

Składniki na 8 małych porcji:

  • 325 ml śmietanki 30%,
  • 500 ml kefiru,
  • 1/2 szklanki cukru,
  • 2 łyżki cukru waniliowego,
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego,
  • 6-8 płatków żelatyny,
  • szczypta soli.
Przepis - Panna cotta z konfiturą z gorzkich pomarańczy<br />
<strong>Bonne Maman</strong>
 - Bonne Maman

Sposób przygotowania

Wymieszaj śmietankę z kefirem, cukrem i wanilią. Połączone składniki rozgrzej na małym ogniu, ale nie zagotowuj. Płatki żelatyny namocz w zimnej wodzie.

Kiedy mix śmietanki z kefirem osiągnie temperaturę około 75-80 st, dodaj odciśniętą z wody żelatynę.

Wymieszaj i rozlej do małych pojemniczków.
Włóż do lodówki na minimum 4 godziny.

Po schłodzeniu podawaj z konfiturą z gorzkich pomarańczy Bonne Maman.

Autorka: Anna Wojtalik @aniasvibrantkitchen

Nasza strona internetowa używa plików cookies w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dalsze korzystanie ze strony oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje. Dowiedz się więcej »