Tartaletki z kremem mlecznym z solą morską - Bonne Maman | Konfitury i dżemy

Tartaletki z kremem mlecznym z solą morską

Tartaletki z kremem mlecznym? MUUUsisz poznać ten smak!

Czas
przygotowania:

50 minut

Poziom
trudności:

Średni

Składniki na 20 tartaletek o średnicy 6 cm:

  • 250 g mąki,
  • 150 g masła,
  • 1/3 łyżeczki soli,
  • 3 łyżki cukru pudru,
  • ½ szklanki gorącej wody,
  • krem krówkowy Bonne Maman,
  • 75 g ciemnej czekolady,
  • kruszone orzechy.
Przepis - Tartaletki z kremem mlecznym z solą morską
 - Bonne Maman

Sposób przygotowania

Wymieszaj w misce mąkę, sól i cukier. Masło pokrój w drobną kostkę, dodaj do mąki i ugniataj opuszkami palców. Następnie wlej wodę i uformuj kulę.

Rozłóż ciasto na papierze do pieczenia i wytnij foremkami okrągłe spody do tart. Rozłóż spody do tarteletek w foremkach i nakłuj je widelcem.

Piecz spody do tartaletek przez 25 minut w temperaturze 200°C.

Po schłodzeniu wypełnij spód kremem krówkowym Bonne Maman.

Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej, a następnie zrób widelcem dekorację na tartaletkach i posyp je orzeszkami.

Nasza strona internetowa używa plików cookies w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dalsze korzystanie ze strony oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje. Dowiedz się więcej »