Kokosowa panna cotta w słoiku Bonne Maman z musem truskawkowym na bazie konfitury | Inspiracje Bonne Maman

Czas
przygotowania:

30 min + studzenie

Poziom
trudności:

Łatwy

Składniki na 4 porcje:

  • 460 g mleka kokosowego,
  • łyżeczka agaru,
  • 2 łyżki syropu klonowego,
  • laska wanilii,
  • szczypta soli,
  • 150 g truskawek,
  • 3 łyżki konfitury truskawkowej Bonne Maman,
  • łyżka cukru trzcinowego,
  • łyżka mąki ziemniaczanej,
  • do dekoracji: świeże truskawki.
Przepis - Kokosowa panna cotta w słoiku Bonne Maman z musem truskawkowym na bazie konfitury
 - Bonne Maman

Sposób przygotowania

Słoiki po konfiturach Bonne Maman dokładnie umyj i wysusz.

Mleko kokosowe (im tłustsze tym lepiej) wlej do rondelka. Dodaj ziarna z laski wanilii, syrop klonowy, sól oraz agar. Podgrzewaj do zgęstnienia mieszając.

Następnie przelej do słoiczków i zostaw do wystudzenia.

Truskawki, konfiturę truskawkową Bonne Maman, cukier trzcinowy oraz mąkę ziemniaczaną wymieszaj razem w garnuszku. Całość podgrzewaj do zgęstnienia         i zblenduj na gładki mus.
Przelej go do słoiczków i włóż panna cottę do lodówki na kilka godzin.
Po stężeniu, podawaj deser udekorowany świeżymi truskawkami.

Nasza strona internetowa używa plików cookies w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dalsze korzystanie ze strony oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje. Dowiedz się więcej »