Inspiracje
Francuskie śniadanie, a może słodka propozycja na romantyczne spotkanie?
Tu znajdziesz wszystko, czego szukasz, bo to #PoProstuPyszne!
Panna cotta z konfiturą z gorzkich pomarańczy
Bonne Maman
Czas
przygotowania:
4 godziny 30 minut
Poziom
trudności:
Łatwy
Składniki na 8 małych porcji:
- 325 ml śmietanki 30%,
- 500 ml kefiru,
- 1/2 szklanki cukru,
- 2 łyżki cukru waniliowego,
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego,
- 6-8 płatków żelatyny,
- szczypta soli.
Sposób przygotowania
Wymieszaj śmietankę z kefirem, cukrem i wanilią. Połączone składniki rozgrzej na małym ogniu, ale nie zagotowuj. Płatki żelatyny namocz w zimnej wodzie.
Kiedy mix śmietanki z kefirem osiągnie temperaturę około 75-80 st, dodaj odciśniętą z wody żelatynę.
Wymieszaj i rozlej do małych pojemniczków.
Włóż do lodówki na minimum 4 godziny.
Po schłodzeniu podawaj z konfiturą z gorzkich pomarańczy Bonne Maman.
Autorka: Anna Wojtalik @aniasvibrantkitchen
Więcej inspiracji
Chcesz poznać więcej sposobów na smakowity posiłek z Bonne Maman? Sprawdź!