Inspiracje
Francuskie śniadanie, a może słodka propozycja na romantyczne spotkanie?
Tu znajdziesz wszystko, czego szukasz, bo to #PoProstuPyszne!
Łódeczki z konfiturą truskawkową Bonne Maman
Czas
przygotowania:
25 minut
Poziom
trudności:
Średni
Składniki:
- 4 jajka,
- 100 g cukru,
- 100 g mąki,
- masło do posmarowania foremek,
- konfitura truskawkowa Bonne Maman.
Sposób przygotowania
Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C. Ubij białka na sztywno. Wymieszaj żółtka i cukier, aż będą puszyste, dodaj mąkę. Delikatnie dodaj ubite białka jajek.
Powstałą masą napełnij foremki w owalnym kształcie.
Piecz przez 10-15 minut. Od razu po wyjęciu ciasteczek z piekarnika, zrób
w gorącym cieście zagłębienie grzbietem małej łyżki i wypełnij je konfiturą truskawkową Bonne Maman.
Więcej inspiracji
Chcesz poznać więcej sposobów na smakowity posiłek z Bonne Maman? Sprawdź!