Łódeczki z konfiturą truskawkową | Inspiracje Bonne Maman

Łódeczki z konfiturą truskawkową Bonne Maman

Poznaj przepis na smakowite łódeczki truskawkowe Bonne Maman i przygotuj swoim bliskim coś naprawdę specjalnego, bo to #PoProstuPyszne!

Czas
przygotowania:

25 minut

Poziom
trudności:

Średni

Składniki:

  • 4 jajka,
  • 100 g cukru,
  • 100 g mąki,
  • masło do posmarowania foremek,
  • konfitura truskawkowa Bonne Maman.
Przepis - Łódeczki z konfiturą truskawkową <strong>Bonne Maman</strong>
 - Bonne Maman

Sposób przygotowania

Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C. Ubij białka na sztywno. Wymieszaj żółtka i cukier, aż będą puszyste, dodaj mąkę. Delikatnie dodaj ubite białka jajek.
Powstałą masą napełnij foremki w owalnym kształcie.

Piecz przez 10-15 minut. Od razu po wyjęciu ciasteczek z piekarnika, zrób
w gorącym cieście zagłębienie grzbietem małej łyżki i wypełnij je konfiturą truskawkową Bonne Maman.

Nasza strona internetowa używa plików cookies w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dalsze korzystanie ze strony oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje. Dowiedz się więcej »