Inspiracje
Francuskie śniadanie, a może słodka propozycja na romantyczne spotkanie?
Tu znajdziesz wszystko, czego szukasz, bo to #PoProstuPyszne!
Francuskie magdalenki z konfiturą truskawkową Bonne Maman
Czas
przygotowania:
25 minut
Poziom
trudności:
Łatwy
Składniki:
- 125 g mąki pszennej,
- 125 g masła,
- 100 g drobnego cukru,
- 4 żółtka dużych jajek,
- Konfitura truskawkowa Bonne Maman,
- łyżka otartej skórki z pomarańczy lub cytryny,
- opcjonalnie: cukier puder do posypania.
Sposób przygotowania
Do uzyskanej masy dodaj roztopione masło, mąkę oraz łyżkę skórki z cytrusów.
Foremkę na magdalenki wysmaruj od środka masłem, a następnie wypełnij je masą do połowy, dodaj łyżeczkę konfitury truskawkowej Bonne Maman i przykryj kolejną warstwą masy.
Blaszkę wstaw do nagrzanego piekarnika na 175 stopni.
Magdalenki piecz około 15 minut, do wyrośnięcia i ładnego zarumienienia.
Po upieczeniu wyjmij magdalenki z blaszki i ostudź je. Podawaj posypane cukrem pudrem.
Więcej inspiracji
Chcesz poznać więcej sposobów na smakowity posiłek z Bonne Maman? Sprawdź!