Sernik z ciasteczkami i kremem kasztanowym | Inspiracje Bonne Maman

Sernik z ciasteczkami
i kremem kasztanowym
Bonne Maman

Poznaj smakowity sposób na pyszny francuski deser i przygotuj swoim bliskim sernik z ciasteczkami i kremem kasztanowym, bo to #PoProstuPyszne!

Czas
przygotowania:

55 minut

Poziom
trudności:

Łatwy

Składniki:

  • 100 g kruchych ciastek z sezamem, ziarnami słonecznika,
  • 400 g naturalnego białego sera,
  • 50 g masła,
  • 500 ml bitej śmietany,
  • 4 jajka,
  • 50 g cukru,
  • krem kasztanowy Bonne Maman.
Przepis - Sernik z ciasteczkami<br />
i kremem kasztanowym<br />
<strong>Bonne Maman</strong>
 - Bonne Maman

Sposób przygotowania

Rozkrusz ciastka i wymieszaj z masłem. Wyłóż je na spód formy do pieczenia.
Ubij biały ser i bitą śmietanę, a następnie dodaj jajka
i mieszaj do momentu otrzymania gładkiej masy.

Wyłóż gotową masę na formę do pieczenia
i pozostaw w nagrzanym piekarniku do 170°C przez 40 minut.

Po upieczeniu pozostaw ciasto na 4 godziny w chłodnym miejscu. Przed podaniem wyłóż na sernik krem z kasztanów Bonne Maman.

Nasza strona internetowa używa plików cookies w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dalsze korzystanie ze strony oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje. Dowiedz się więcej »