Mus makowy z konfiturą morelową | Inspiracje Bonne Maman

Mus makowy z konfiturą morelową
Bonne Maman

Jak mus, to mus! A na świątecznym stole najsmaczniej sprawdzi się makowy z konfiturą morelową! Sprawdź, jak go przygotować!

Czas
przygotowania:

30 minut

Poziom
trudności:

Średni

Składniki na 8 porcji:

  • 200 g masy makowej,
  • 250 g mascarpone,
  • 450 ml Śmietanki 30%,
  • Fix do śmietany,
  • 2 łyżeczki naturalnego ekstraktu z migdałów,
  • 250 g konfitury morelowej Bonne Maman,
  • Posiekany migdały do posypania.
Przepis - Mus makowy z konfiturą morelową<br />
<strong>Bonne Maman</strong>
 - Bonne Maman

Sposób przygotowania

Dobrze schłodzoną śmietankę wlej do miski, ubijaj na średnich obrotach.
Kiedy się spieni możesz dodać fix do śmietany.
Nie przerywając ubijania dodawaj po łyżce mascarpone.

Kiedy masa zgęstnieje, dodawaj łyżkami masę makową ciągle ubijając.
Dodaj aromat migdałowy, wyłącz mikser.

Nałóż porcje musu do szklanek, nałóż warstwę konfitury morelowej Bonne Maman. Możesz posypać siekanymi migdałami lub orzechami. Przechowuj w lodówce.

Nasza strona internetowa używa plików cookies w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dalsze korzystanie ze strony oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje. Dowiedz się więcej »