Crêpe cake z konfiturą z owoców leśnych - Bonne Maman | Konfitury i dżemy

Crêpe cake z konfiturą z owoców leśnych

Torcik naleśnikowy przeniesie Cię do krainy przyjemności. Przygotuj go z nami!

Czas
przygotowania:

40 minut

Poziom
trudności:

Łatwy

Składniki na 8 porcji:

  • 50 g masła,
  • 320 g mąki,
  • szczypta soli,
  • 4 jajka L,
  • 240 ml wody mineralnej gazowanej,
  • 360 ml mleka,
  • 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii,
  • 1 ½ słoiczka konfitury z owoców leśnych Bonne Maman.
Przepis - Crêpe cake z konfiturą z owoców leśnych
 - Bonne Maman

Sposób przygotowania

Masło roztop w małym rondelku. Mleko, wodę, jajka i suche składniki umieść
w kielichu miksera, zmiksuj do momentu połączenia się składników, aż masa naleśnikowa będzie jednolita. Przygotuj patelnię do smażenia naleśników
o średnicy 24 cm. Nagrzej ją i wylej pół chochli (ok. 45 ml) na środek patelni, podnieś patelnię z kuchenki i okrężnymi ruchami rozlej masę równo po całej powierzchni.

Smaż przez 1-2 minut, do chwili aż wierzch naleśnika będzie matowy. Przy pomocy szpatułki obróć naleśnik na drugą stronę i smaż jeszcze przez 1 minutę. Zdejmij
z patelni i odłóż na talerz. Powtórz czynność z pozostałą masą naleśnikową.

Odłóż na bok 3 naleśniki na ostatnią warstwę. Na spodzie patery lub talerza ułóż
3 naleśniki. Posmaruj je 3 łyżkami konfitury z owoców leśnych Bonne Maman. Przekładaj na zmianę po jednym naleśniku, za każdym razem wierzch smarując dwoma łyżkami konfitury. Na koniec, wyłóż trzy ostatnie, odłożone wcześniej naleśniki i obficie posmaruj je konfiturą oraz udekoruj owocami. Przed podaniem schłódź przez co najmniej 45 minut.

Nasza strona internetowa używa plików cookies w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dalsze korzystanie ze strony oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje. Dowiedz się więcej »