Inspiracje
Francuskie śniadanie, a może słodka propozycja na romantyczne spotkanie?
Tu znajdziesz wszystko, czego szukasz, bo to #PoProstuPyszne!
Kokosowa panna cotta w słoiku Bonne Maman z musem truskawkowym na bazie konfitury
Czas
przygotowania:
30 min + studzenie
Poziom
trudności:
Łatwy
Składniki na 4 porcje:
- 460 g mleka kokosowego,
- łyżeczka agaru,
- 2 łyżki syropu klonowego,
- laska wanilii,
- szczypta soli,
- 150 g truskawek,
- 3 łyżki konfitury truskawkowej Bonne Maman,
- łyżka cukru trzcinowego,
- łyżka mąki ziemniaczanej,
- do dekoracji: świeże truskawki.
Sposób przygotowania
Słoiki po konfiturach Bonne Maman dokładnie umyj i wysusz.
Mleko kokosowe (im tłustsze tym lepiej) wlej do rondelka. Dodaj ziarna z laski wanilii, syrop klonowy, sól oraz agar. Podgrzewaj do zgęstnienia mieszając.
Następnie przelej do słoiczków i zostaw do wystudzenia.
Truskawki, konfiturę truskawkową Bonne Maman, cukier trzcinowy oraz mąkę ziemniaczaną wymieszaj razem w garnuszku. Całość podgrzewaj do zgęstnienia i zblenduj na gładki mus.
Przelej go do słoiczków i włóż panna cottę do lodówki na kilka godzin.
Po stężeniu, podawaj deser udekorowany świeżymi truskawkami.
Więcej inspiracji
Chcesz poznać więcej sposobów na smakowity posiłek z Bonne Maman? Sprawdź!