Świąteczne markizy z konfiturami i kremami | Inspiracje Bonne Maman

Świąteczne markizy z konfiturami
i kremami Bonne Maman

Z tymi ciasteczkami nadchodzące Święta będą #PoProstuPyszne! Zajrzyj do przepisu i dowiedz się, jak przyrządzić słodką przekąskę z Twoimi ulubionymi smakami Bonne Maman!

Czas
przygotowania:

1 godzina 30 minut

Poziom
trudności:

Łatwy

Składniki na 15 ciasteczek:

  • 200g mąki pszennej,
  • 130g zimnego masła,
  • 65g cukru pudu,
  • 2 żółtka,
  • Krem mleczny z solą morską Bonne Maman,
  • Intensywnie owocowa Konfitura Gorzkie Pomarańcze,
  • Konfitura Malinowa Bonne Maman,
  • Konfitura Morela Bonne Maman,
  • Mini konfitura Czarna Jagoda Bonne Maman.
Przepis - Świąteczne markizy z konfiturami<br />
i kremami <strong>Bonne Maman</strong>
 - Bonne Maman

Sposób przygotowania

Mąkę siekamy z zimnym masłem aż uzyskamy grudki wielkości kaszy. Dodajemy cukier puder, żółtka i chwilkę siekamy nożem. Następnie już rękoma zagniatamy kruche ciasto. Z ciasta tworzymy kulę, zawijamy w folię i wkładamy na 1h do lodówki.

Po tym czasie ciasto cienko rozwałkowujemy. Przy pomocy foremek wycinamy okrągłe ciasteczka. W połowie ciasteczek robimy otwór małej gwiazdki. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni (góra-dół). Ciasteczka pieczemy około 10-12 minut,
do lekkiego zarumienia.

Gdy ciasteczka ostygną, przekładamy je konfiturami i kremami Bonne Maman.
Ich wierzch możemy oprószyć cukrem pudrem.

Nasza strona internetowa używa plików cookies w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dalsze korzystanie ze strony oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje. Dowiedz się więcej »