Tarta jabłkowa z konfiturą morelową - Bonne Maman | Konfitury i dżemy

Tarta jabłkowa z konfiturą morelową

O, morelka! Ten smak na pewno Cię zaskoczy! Sprawdź, jak przyrządzić tartę jabłkową z konfiturą morelową Bonne Maman!

Czas
przygotowania:

50 minut

Poziom
trudności:

Średni

Składniki:

  • kruche ciasto,
  • 6 jabłek,
  • 2 łyżki cukru waniliowego,
  • 100 g cukru,
  • 70 g masła,
  • 1 jajko,
  • konfitura morelowa Bonne Maman.
Przepis - Tarta jabłkowa z konfiturą morelową
 - Bonne Maman

Sposób przygotowania

Umieść kruche ciasto w formie do pieczenia.
Piecz przez około 20 min. w temperaturze 180°C.

Jabłka pokrój na małe kawałeczki (bez obierania). Ułóż je na podpieczonym spodzie.

Rozpuść masło w rondelku. Dodaj cukier i cukier waniliowy.

Wymieszaj całość i zdejmij z ognia.
Dodaj jajko i wymieszaj ponownie, a następnie wylej na ciasto.

Piecz przez 30 minut w temperaturze 200 C°.

W rondelku podgrzej 100 g konfitury morelowej Bonne Maman, wyłóż warstwę konfitury na upieczoną tartę.

Nasza strona internetowa używa plików cookies w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dalsze korzystanie ze strony oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje. Dowiedz się więcej »