Inspiracje
Francuskie śniadanie, a może słodka propozycja na romantyczne spotkanie?
Tu znajdziesz wszystko, czego szukasz, bo to #PoProstuPyszne!
Piernikowa panna cotta z konfiturą wiśniową
Czas
przygotowania:
20 minut
Poziom
trudności:
Łatwy
Składniki na dwie porcje:
- 250 ml pełnotłustego mleka kokosowego,
- 200 ml mleka migdałowego,
- 1/3 łyżeczki pasty waniliowej,
- 1 łyżeczka przyprawy do piernika,
- 2 łyżki soku z pomarańczy,
- 50 g erytrytolu,
- 4 g agaru,
- 10 g mąki ziemniaczanej,
- kilka łyżek konfitury wiśniowej Bonne Maman,
- opcjonalnie pokruszone pierniczki na górę.
Sposób przygotowania
Umieść w garnuszku mleko migdałowe i kokosowe, wanilię, przyprawę do piernika, sok i słodzik, podgrzej składniki wciąż mieszając (możesz dodatkowo je zblendować, jeśli przyprawa nie będzie chciała się dobrze rozpuścić).
Kiedy mleko zacznie wrzeć – wsyp agar i gotuj mieszając ok. 2 minuty, po tym czasie dodaj mąkę rozmieszaną z odrobiną zimnej wody, zagotuj całość intensywnie mieszając, a następnie zdejmij z kuchenki.
Przelej do naczyń, odstaw do ostudzenia
i stężenia. Na zastygniętą panna cottę wyłóż konfiturę wiśniową Bonne Maman, możesz posypać pokruszonymi pierniczkami.
Więcej inspiracji
Chcesz poznać więcej sposobów na smakowity posiłek z Bonne Maman? Sprawdź!