Bezy z kremem i musem malinowym - Bonne Maman | Konfitury i dżemy

Bezy z kremem i musem malinowym na bazie konfitury malinowej Bonne Maman

Beza idealna? Chrupka z zewnątrz, miękka w środku! Słodka i kwaśna jednocześnie, dzięki konfiturze malinowej Bonne Maman.

Czas
przygotowania:

1 godzina 30 minut

Poziom
trudności:

Średni

Składniki na 8 sztuk:

  • 4 jajka,
  • 200 g drobnego cukru,
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej,
  • 250 g serka mascarpone,
  • 1 łyżka cukru,
  • 60 g malin (świeże lub mrożone),
  • 2 łyżki konfitury Malina Intense Bonne Maman,
  • świeże maliny,
  • sezonowe owoce.
Przepis - Bezy z kremem i musem malinowym na bazie konfitury malinowej <strong>Bonne Maman</strong>
 - Bonne Maman

Sposób przygotowania

Oddziel żółtka od białek, ważne żeby jajka były w temperaturze pokojowej.
Białka ubij na sztywną pianę. W trakcie dodawaj po łyżce cukru, ciągle ubijając.
Pod koniec dodaj mąkę ziemniaczaną i nadal ubij.
Masa powinna być lśniąca i sztywna.

Piekarnik nagrzej do 120°C. Na papierze do pieczenia narysuj okręgi o średnicy
ok. 8-9 cm. Na każdy okrąg nałóż ubitą pianę.

Bezy piecz ok. 20 min w temp 120°C, a następnie zmniejsz moc do 100°C
i piecz je przez kolejne 45 min.
Po tym czasie wyłącz pieczenie i susz bezy przy uchylonych drzwiczkach.

Mascarpone ubij z łyżką cukru.

Maliny przełóż do rondelka. Dodaj konfiturę malinową Intense Bonne Maman.
Zagotuj. Możesz również zblendować sos na gładki mus.

Przed podaniem udekoruj bezy kremem, polej sosem malinowym
i ozdób świeżymi owocami.

Nasza strona internetowa używa plików cookies w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dalsze korzystanie ze strony oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje. Dowiedz się więcej »