Tarta z konfiturą truskawkową | Inspiracje Bonne Maman

Tarta z konfiturą truskawkową

Ta tarta z konfiturą Bonne Maman będzie hitem rodzinnych spotkań. Koniecznie poczęstuj nią bliskich!

Czas
przygotowania:

30 minut

Poziom
trudności:

Łatwy

Składniki:

  • 300g mąki pszennej,
  • 150g masła,
  • 3 żółtka,
  • 70g cukru,
  • skórka starta z połowy cytryny,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 150g konfitury truskawkowej Bonne Maman,
  • 100 g konfitury malinowej Bonne Maman Intense.
Przepis - Tarta z konfiturą truskawkową
 - Bonne Maman

Sposób przygotowania

Zagnieć ciasto i uformuj z niego kulę, owiń w folię spożywczą
i wstaw do lodówki na ok. 30 minut.
Formę na tartę o średnicy 25 cm wysmaruj masłem. Wyjmij ciasto z lodówki,
2/3 ciasta wyłóż na formę, a na nie wyłóż obie konfitury Bonne Maman.
1/3 część ciasta rozwałkuj na posypanym mąką blacie, wytnij paski o szerokości
ok. 2cm. Paski z ciasta układaj na warstwie konfitury, tworząc kratkę.
Kratkę z ciasta posmaruj żółtkiem.
Piecz w nagrzanym piekarniku ok. 30 minut w temperaturze 180°C.

Nasza strona internetowa używa plików cookies w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dalsze korzystanie ze strony oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje. Dowiedz się więcej »