Tartaletki jabłkowe z konfiturą truskawkową | Inspiracje Bonne Maman

Tartaletki jabłkowe z konfiturą truskawkową
Bonne Maman

Soczyste jabłka, słodkie truskawki… To połączenie jest #PoProstuPyszne! Zajrzyj do przepisu i sprawdź, jak przyrządzić tartaletki jabłkowe z konfiturą truskawkową Bonne Maman!

Czas
przygotowania:

1 godzina

Poziom
trudności:

Łatwy

Składniki na 6 porcji:

  • 1 paczka ciasta francuskiego,
  • konfitura truskawkowa Bonne Maman,
  • 2 jabłka,
  • 50 g cukru,
  • sok z połowy cytryny,
  • 1 łyżeczka cynamonu,
  • cukier puder,
  • czerwone owoce.
Przepis - Tartaletki jabłkowe z konfiturą truskawkową<br />
<strong>Bonne Maman</strong>
 - Bonne Maman

Sposób przygotowania

Rozgrzej piekarnik do 190°C. Umyj jabłka i usuń nasiona przed ich podzieleniem na ćwiartki, a następnie pokrój na cienkie plasterki. Wsyp cukier do rondla wypełnionego w 3/4 wodą i zagotuj. Włóż plasterki jabłka do garnka i gotuj je przez około 5 minut. Następnie odcedź i umieść w misce z sokiem z cytryny.

Pokrój ciasto francuskie w paski o szerokości około 5 cm i posmaruj je dżemem truskawkowym Bonne Maman. Przykryj każdy pasek plasterkami jabłka tak, aby zachodziły na siebie. Posyp cynamonem, a następnie zwiń paski ciasta. Umieść zwinięte paski ciasta z jabłkiem w foremkach do muffinek i rozłóż konfiturę truskawkową Bonne Maman na jabłkach.

Piecz przez 35 minut, sprawdzając kolor. Niech tartaletki ostygną przed podaniem. Posyp cukrem pudrem i udekoruj czerwonymi owocami.

Nasza strona internetowa używa plików cookies w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dalsze korzystanie ze strony oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje. Dowiedz się więcej »