Ciasteczka maślane z kremem krówkowym | Inspiracje Bonne Maman

Świąteczne ciasteczka maślane
z kremem krówkowym
Bonne Maman

Nie ma jak domowe ciasteczka! A te z kremem krówkowym Bonne Maman są #PoProstuPyszne! Sprawdź, jak przygotować tę smakowitą przekąskę najbliższym!

Czas
przygotowania:

45 minut

Poziom
trudności:

Łatwy

Składniki na 20 ciasteczek:

  • 85 g cukru pudru,
  • 25 g zmielonych migdałów,
  • opakowanie cukru wanilinowego,
  • 130 g solonego masła,
  • 1 jajko,
  • 225 g mąki,
  • szczypta przyprawy do piernika,
  • krem krówkowy Bonne Maman.
Przepis - Świąteczne ciasteczka maślane<br />
z kremem krówkowym<br />
<strong>Bonne Maman</strong>
 - Bonne Maman

Sposób przygotowania

W misce wymieszaj cukier puder, zmielone migdały, cukier wanilinowy, mąkę, przyprawę do piernika i kawałki pokrojonego masła. Dodaj do tego jajko i wyrabiaj ciasto aż będzie jednolite. Odstaw do lodówki na 1 godzinę.

Przygotuj foremki do wycinania ciasteczek w kształcie choinki
(najlepiej z wycięciem do nałożenia na kubek).

Piekarnik rozgrzej do 180°C. Ciasto ułóż pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia i rozwałkuj. Ściągnij górną warstwę papieru i powycinaj małe choinki. Powtórz tę czynność do momentu wykorzystania całego ciasta.
Ciasteczka należy piec od 15 do 20 minut.

Pozostaw do ostygnięcia i udekoruj według upodobań
kremem krówkowym Bonne Maman.

Nasza strona internetowa używa plików cookies w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dalsze korzystanie ze strony oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje. Dowiedz się więcej »