Pączki z konfiturą truskawkową | Inspiracje Bonne Maman

Pączki z konfiturą truskawkową Bonne Maman

Ten smak podbił już serce niejednego smakosza! Sprawdź, jak przygotować apetyczne pączki z konfiturą truskawkową i zakochaj się w ich delikatnym aromacie!

Czas
przygotowania:

1 godzina

Poziom
trudności:

Łatwy

Składniki na 12 pączków:

  • 500 g mąki,
  • 20 g drożdży,
  • 2 opakowania cukru waniliowego,
  • szczypta soli,
  • 60 g miękkiego masła,
  • 2 jajka,
  • 250 ml mleka,
  • konfitura truskawkowa Bonne Maman.
Przepis - Pączki z konfiturą truskawkową <strong>Bonne Maman</strong>
 - Bonne Maman

Sposób przygotowania

Wymieszaj mąkę, pokruszone drożdże, cukier waniliowy i sól razem w misce. Następnie, ciągle mieszając, dodaj ubite jajka, mleko i miękkie masło, aby powstało dobrze wymieszane ciasto. Odstaw ciasto do wyrośnięcia w temperaturze pokojowej przez około 1 godzinę.

Po godzinie zagnieć ciasto, a następnie nałóż je na stolnicę lub blat pokryty warstwą mąki o grubości około 1 cm. Następnie użyj foremki do ciastek, aby wyciąć koła o średnicy około 6 cm i umieść je na posypanej mąką blasze do pieczenia. Pozwól im poleżeć w temperaturze pokojowej przez kolejne 45 minut.

Rozgrzej olej i delikatnie wkładaj do niego przygotowane ciasto. Gdy tylko pączki się zarumienią i będą miały piękny brązowy kolor, wyjmij je i odłóż do wystygnięcia (np. na ręczniku kuchennym). Poczekaj, aż pączki ostygną, a następnie posmaruj je konfiturą truskawkową Bonne Maman i posyp cukrem pudrem.

Bez względu na to, czy podasz pączki na ciepło, czy na zimno – w każdej wersji będą one przepyszne!

Nasza strona internetowa używa plików cookies w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dalsze korzystanie ze strony oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje. Dowiedz się więcej »