Marokańskie naleśniki z konfiturą morelową | Inspiracje Bonne Maman

Marokańskie naleśniki z kwiatem pomarańczy i dżemem morelowym
Bonne Maman

W tym deserze nietrudno się zakochać! Odkryj wyjątkowy smak domowych marokańskich naleśników z kwiatem pomarańczy i morelowym Bonne Maman!

Czas
przygotowania:

30 minut

Poziom
trudności:

Średni

Składniki na około 20 naleśników:

  • 220 g drobnej kaszy manny,
  • 100 g mąki,
  • 2 łyżki białego cukru,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • szczypta soli,
  • 500 ml letniej wody,
  • 1 łyżka suchych drożdży,
  • 1 łyżeczka wody z kwiatu pomarańczy,
  • konfitura morelowa Bonne Maman.
Przepis - Marokańskie naleśniki z kwiatem pomarańczy i dżemem morelowym<br />
<strong>Bonne Maman</strong>
 - Bonne Maman

Sposób przygotowania

Wymieszaj łyżkę stołową suchych drożdży z łyżeczką cukru i odrobiną letniej wody w małej misce. Odstaw na 5 minut.

Dodaj do siebie kaszę mannę, mąkę, sól, cukier i proszek do pieczenia, i połącz za pomocą miksera. Dodaj mieszaninę wody i suchych drożdży z dodatkiem wody z kwiatu pomarańczy. Mieszaj przez 2 minuty. Gdy ciasto będzie gładkie, włóż je do miski i przykryj ściereczką, pozostaw na 30 minut.

Następnie ponownie zamieszaj. Wlej łyżkę ciasta na rozgrzaną patelnię. Gdy tylko powstanie wiele małych dziur na powierzchni, naleśnik jest gotowy.

W przeciwieństwie do klasycznego wariantu marokańskie naleśniki smażone są tylko z jednej strony! Posmaruj naleśniki pyszną
konfiturą morelową Bonne Maman.

Nasza strona internetowa używa plików cookies w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dalsze korzystanie ze strony oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje. Dowiedz się więcej »