Czarne gofry z konfiturą malinową - Bonne Maman | Konfitury i dżemy

Czarne gofry z konfiturą malinową

Czarno to widzisz? W takim razie poznaj #PoProstuPyszne czarne gofry Bonne Maman!

Czas
przygotowania:

130 minut

Poziom
trudności:

Średni

Składniki:

  • 160 g mąki,
  • 4 jajka,
  • 1 łyżka sproszkowanego węgla aktywnego,
  • 200 ml mleka migdałowego,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • laska wanilii,
  • 4 łyżki oleju,
  • szczypta soli,
  • konfitura malinowa Intense Bonne Maman.
Przepis - Czarne gofry z konfiturą malinową
 - Bonne Maman

Sposób przygotowania

Wymieszaj mąkę, węgiel, sól i proszek do pieczenia. Mieszając dodawaj żółtka jedno po drugim, białka zostaw na później.

Dodaj olej i ponownie wymieszaj. Stopniowo wlewaj letnie mleko i dodawaj ziarenka z laski wanilii.

Odstaw na 1 do 2 godzin, to pozwoli ciastu zgęstnieć.

Ubij białka na sztywno. Dodaj je do ciasta. Na rozgrzaną gofrownicę posmarowaną masłem wlej dwie łyżki ciasta i poczekaj aż się upieką.

Gofry podawaj z konfiturą malinową Bonne Maman i świeżymi owocami.

Nasza strona internetowa używa plików cookies w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dalsze korzystanie ze strony oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje. Dowiedz się więcej »