Inspiracje
Francuskie śniadanie, a może słodka propozycja na romantyczne spotkanie?
Tu znajdziesz wszystko, czego szukasz, bo to #PoProstuPyszne!
Mus makowy z konfiturą morelową
Bonne Maman
Czas
przygotowania:
30 minut
Poziom
trudności:
Średni
Składniki na 8 porcji:
- 200 g masy makowej,
- 250 g mascarpone,
- 450 ml Śmietanki 30%,
- Fix do śmietany,
- 2 łyżeczki naturalnego ekstraktu z migdałów,
- 250 g konfitury morelowej Bonne Maman,
- Posiekany migdały do posypania.
Sposób przygotowania
Dobrze schłodzoną śmietankę wlej do miski, ubijaj na średnich obrotach.
Kiedy się spieni możesz dodać fix do śmietany.
Nie przerywając ubijania dodawaj po łyżce mascarpone.
Kiedy masa zgęstnieje, dodawaj łyżkami masę makową ciągle ubijając.
Dodaj aromat migdałowy, wyłącz mikser.
Nałóż porcje musu do szklanek, nałóż warstwę konfitury morelowej Bonne Maman. Możesz posypać siekanymi migdałami lub orzechami. Przechowuj w lodówce.
Więcej inspiracji
Chcesz poznać więcej sposobów na smakowity posiłek z Bonne Maman? Sprawdź!