Inspiracje
Francuskie śniadanie, a może słodka propozycja na romantyczne spotkanie?
Tu znajdziesz wszystko, czego szukasz, bo to #PoProstuPyszne!
Gofry z konfiturą malinową Bonne Maman
Czas
przygotowania:
15 minut
Poziom
trudności:
Łatwy
Składniki na 12 gofrów:
- 4 jajka,
- 700 g mąki,
- 250 g masła,
- 800 ml mleka,
- opakowanie proszku do pieczenia,
- 20 g cukru pudru,
- szczypta soli,
- konfitura malinowa Bonne Maman.
Sposób przygotowania
W misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól. Dodawaj powoli mleko, ciągle mieszając trzepaczką, aby uniknąć powstania grudek.
Rozpuść masło i wymieszaj z pozostałą częścią. Rozbij jajka i dodaj do środka, nadal mieszając trzepaczką w celu otrzymania jednolitej masy. Ciasto nie potrzebuje czasu, by odstać, można od razu kontynuować!
Zrób gofry w gofrownicy, posmarowanej niewielką ilością masła. Gofry należy piec 3-5 minut w gofrownicy, obracając jeden raz urządzenie podczas pieczenia.
Posmaruj gofry konfiturą malinową Bonne Maman i rozpocznij degustację. Gofry należy jeść od razu po zrobieniu, są wtedy najbardziej chrupiące.
Więcej inspiracji
Chcesz poznać więcej sposobów na smakowity posiłek z Bonne Maman? Sprawdź!