Crepemaki z konfiturą morelową | Inspiracje Bonne Maman

Crepemaki z konfiturą morelową
Bonne Maman

Sposób na smakowity posiłek w niecodziennym wydaniu? Crepemaki z konfiturą morelową Bonne Maman! Sprawdź, jak łatwo je przygotować!

Czas
przygotowania:

3 godziny 30 minut

Poziom
trudności:

Łatwy

Składniki:

  • 250 g mąki,
  • 4 jajka,
  • 1/2 litra mleka,
  • szczypta soli,
  • 50 g masła,
  • paczka cukru waniliowego,
  • 250 g mascarpone,
  • laska wanili,
  • świeże morele i brzoskwinie,
  • 2 lub 3 łyżki stołowe cukru,
  • 1 arkusz żelatyny w listkach,
  • konfitura morelowa Bonne Maman.
Przepis - Crepemaki z konfiturą morelową<br />
<strong>Bonne Maman</strong>
 - Bonne Maman

Sposób przygotowania

Najpierw przygotuj ciasto naleśnikowe, a następnie usmaż naleśniki na patelni.
Jeśli ciasto naleśnikowe wyjdzie zbyt twarde, dodaj łyżkę wody mineralnej.

Zanurz 1 arkusz żelatyny w niewielkiej ilości zimnej wody. Rozpuść mascarpone w rondlu, a następnie dodaj miąższ waniliowy (zeskrob nożem ze strączka), cukier waniliowy i cukier. Zdejmij garnek z mascarpone z ognia i dodaj do niego żelatynę. Następnie pozwól mieszaninie ostygnąć.

Nałóż naleśnik na folię spożywczą i przykryj dwie trzecie (pozostawiając jedną wolną krawędź) konfiturą morelową Bonne Maman. Nałóż warstwę mascarpone na środek i rozsmaruj po całej długości naleśnika. Następnie zwiń naleśnik tak, aby na całej długości znajdowało się mascarpone.

Użyj mieszanki mąki i wody, aby koniec naleśnika przykleił się do jego ścianki, dzięki czemu nie będzie się odwijał. Zawiń folię wokół naleśników i włóż je do lodówki
na 3 godziny. Po wyjęciu, pokrój naleśnik na kilka części i udekoruj konfiturą.

Nasza strona internetowa używa plików cookies w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dalsze korzystanie ze strony oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje. Dowiedz się więcej »