Kremowa jaglanka z owocami i konfiturą figową | Inspiracje Bonne Maman

Kremowa jaglanka z owocami i konfiturą figową Bonne Maman

Poznaj ciekawy przepis na śniadanie ze smakami lata w jednej misce!

Czas
przygotowania:

20 minut

Poziom
trudności:

Łatwy

Składniki na dwie miski:

  • 100 g płatków jaglanych,
  • 300-400 ml gęstego mleczka kokosowego,
  • 2 łyżki konfitury figowej Bonne Maman,
  • owoce: maliny, czereśnie, truskawki, borówki,
  • łyżka masła orzechowego,
  • łyżka konfitury figowej Bonne Maman,
  • do posypania: migdały, orzechy laskowe, płatki kokosa.
Przepis - Kremowa jaglanka z owocami i konfiturą figową
<strong>Bonne Maman</strong>
 - Bonne Maman

Sposób przygotowania

Płatki jaglane zalej mlekiem kokosowym, gotuj 5 min i zblenduj
z łyżką konfitury figowej Bonne Maman.

Wyłóż jaglankę do misek, na wierzch dodaj łyżkę masła orzechowego
i konfitury figowej Bonne Maman oraz ulubione owoce.

Całość posyp płatkami kokosa oraz orzechami laskowymi i migdałami.

Autorka: Katarzyna Wala-Sułek @pysznekadry

Nasza strona internetowa używa plików cookies w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dalsze korzystanie ze strony oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje. Dowiedz się więcej »