Inspiracje
Francuskie śniadanie, a może słodka propozycja na romantyczne spotkanie?
Tu znajdziesz wszystko, czego szukasz, bo to #PoProstuPyszne!
Kremowa jaglanka z owocami i konfiturą figową Bonne Maman
Czas
przygotowania:
20 minut
Poziom
trudności:
Łatwy
Składniki na dwie miski:
- 100 g płatków jaglanych,
- 300-400 ml gęstego mleczka kokosowego,
- 2 łyżki konfitury figowej Bonne Maman,
- owoce: maliny, czereśnie, truskawki, borówki,
- łyżka masła orzechowego,
- łyżka konfitury figowej Bonne Maman,
- do posypania: migdały, orzechy laskowe, płatki kokosa.
Sposób przygotowania
Płatki jaglane zalej mlekiem kokosowym, gotuj 5 min i zblenduj
z łyżką konfitury figowej Bonne Maman.
Wyłóż jaglankę do misek, na wierzch dodaj łyżkę masła orzechowego
i konfitury figowej Bonne Maman oraz ulubione owoce.
Całość posyp płatkami kokosa oraz orzechami laskowymi i migdałami.
Autorka: Katarzyna Wala-Sułek @pysznekadry
Więcej inspiracji
Chcesz poznać więcej sposobów na smakowity posiłek z Bonne Maman? Sprawdź!