Mleczny ryż z kremem mlecznym z solą morską | Inspiracje Bonne Maman

Mleczny ryż z kremem mlecznym z solą morską
Bonne Maman

Sprawdzony pyszny deser dla każdego łasucha? Mleczny ryż ze smakowitym kremem Bonne Maman! Sprawdź jak go przygotować!

Czas
przygotowania:

55 minut

Poziom
trudności:

Średni

Składniki na 4 porcje:

  • 1 jajko,
  • 140 g ryżu,
  • 150 g cukru,
  • 1 l mleka,
  • 70 ml bitej śmietany,
  • 1 laska wanilii,
  • garść obranych ze skórki migdałów,
  • krem mleczny z solą morską Bonne Maman.
Przepis - Mleczny ryż z kremem mlecznym z solą morską<br />
<strong>Bonne Maman</strong>
 - Bonne Maman

Sposób przygotowania

Ubij jajko z cukrem, a następnie dodaj mleko, bitą śmietanę i laskę wanilii. Potem cały czas mieszając zagotuj mieszankę. Odstaw całość na pół godziny.

Usuń laskę wanilii i dodaj ryż. Gotuj wszystko przez 40 minut na małym ogniu, ciągle mieszając.

Przed podaniem przełóż wszystko do 4 małych naczyń, z dwoma łyżkami kremu mlecznego z solą morską Bonne Maman na dnie.

Nasza strona internetowa używa plików cookies w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dalsze korzystanie ze strony oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje. Dowiedz się więcej »