Inspiracje
Francuskie śniadanie, a może słodka propozycja na romantyczne spotkanie?
Tu znajdziesz wszystko, czego szukasz, bo to #PoProstuPyszne!
Tarta jabłkowa z konfiturą morelową
Czas
przygotowania:
50 minut
Poziom
trudności:
Średni
Składniki:
- kruche ciasto,
- 6 jabłek,
- 2 łyżki cukru waniliowego,
- 100 g cukru,
- 70 g masła,
- 1 jajko,
- konfitura morelowa Bonne Maman.
Sposób przygotowania
Umieść kruche ciasto w formie do pieczenia.
Piecz przez około 20 min. w temperaturze 180°C.
Jabłka pokrój na małe kawałeczki (bez obierania). Ułóż je na podpieczonym spodzie.
Rozpuść masło w rondelku. Dodaj cukier i cukier waniliowy.
Wymieszaj całość i zdejmij z ognia.
Dodaj jajko i wymieszaj ponownie, a następnie wylej na ciasto.
Piecz przez 30 minut w temperaturze 200 C°.
W rondelku podgrzej 100 g konfitury morelowej Bonne Maman, wyłóż warstwę konfitury na upieczoną tartę.
Więcej inspiracji
Chcesz poznać więcej sposobów na smakowity posiłek z Bonne Maman? Sprawdź!