Różowe pancakes z kremem mascarpone, konfiturą i malinami | Inspiracje Bonne Maman

Różowe pancakes z kremem mascarpone, konfiturą i malinami

Kto powiedział, że różowy jest tylko dla dziewczynek? Różowe pancakes z konfiturą Bonne Maman pokocha każdy!

Czas
przygotowania:

25 minut

Poziom
trudności:

Łatwy

Składniki na 3 porcje:

  • 2 jajka,
  • 150 ml soku z buraka,
  • 4 łyżki syropu klonowego,
  • 4 łyżki oleju słonecznikowego,
  • 180 g mąki,
  • łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 100 ml śmietany kremówki,
  • 100 g mascarpone,
  • łyżka cukru,
  • 200 g konfitury malinowej Bonne Maman,
  • do dekoracji: maliny.
Przepis - Różowe pancakes z kremem mascarpone, konfiturą i malinami
 - Bonne Maman

Sposób przygotowania

Do miski wbij jajka, wlej olej, sok z buraka oraz syrop klonowy.
Dokładnie wymieszaj. Następnie wsyp mąkę oraz proszek do pieczenia i mieszaj, aż masa będzie gęsta. Placuszki smaż na mocno rozgrzanej patelni do zarumienienia z obu stron.

W międzyczasie ubij schłodzoną śmietankę z cukrem.
Dodaj do niej mascarpone i delikatnie wymieszaj. Pancakesy smaruj kremem na przemian z konfiturą Bonne Maman i układaj je warstwowo na sobie. Na wierzchu posmaruj kremem mascarpone i udekoruj świeżymi malinami.

Nasza strona internetowa używa plików cookies w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dalsze korzystanie ze strony oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje. Dowiedz się więcej »