Inspiracje
Francuskie śniadanie, a może słodka propozycja na romantyczne spotkanie?
Tu znajdziesz wszystko, czego szukasz, bo to #PoProstuPyszne!
Sernik z owocami i konfiturą morelową
Bonne Maman
Czas
przygotowania:
1 godzina
Poziom
trudności:
Łatwy
Składniki na ciasto dla 6 osób:
- 125 g roztopionego masła,
- 500 g twarogu,
- 150 g cukru pudru,
- 2 łyżki mąki,
- 3 jajka,
- 250 ml śmietany,
- kilka kropel soku z limonki,
- konfitura morelowa Bonne Maman.
Sposób przygotowania
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Wyłóż papier do pieczenia na formę do ciasta. Rozdrobnij konfiturę Bonne Maman i dodaj rozpuszczone masło, następnie wyłóż tę mieszaninę na spód formy do pieczenia i wygładź łyżką. Włóż formę do lodówki.
Rozdrobnij twaróg, dodaj kolejno cukier, mąkę i jajka. Następnie dodaj śmietanę i sok z limonki. Wyłóż uzyskaną masę na wystudzone ciasto. Włóż wszystko do piekarnika na 50 minut, aż warstwa stwardnieje. Odstaw całość do ostygnięcia, wyjmij ciasto z formy i nałóż warstwę konfitury morelowej na wierzch.
Wskazówka: połóż na serniku świeże owoce, aby ciasto było jeszcze smaczniejsze.
Więcej inspiracji
Chcesz poznać więcej sposobów na smakowity posiłek z Bonne Maman? Sprawdź!