Inspiracje
Francuskie śniadanie, a może słodka propozycja na romantyczne spotkanie?
Tu znajdziesz wszystko, czego szukasz, bo to #PoProstuPyszne!
Mini serniczki na kruchym spodzie z konfiturą truskawkową
Czas
przygotowania:
30 minut
Poziom
trudności:
Łatwy
Składniki na 12 serniczków:
- 150 g ciasteczek czekoladowych kruchych,
- 30 g masła,
- 500g twarogu sernikowego,
- 2 jajka,
- 80 g cukru,
- 200 ml śmietanki 36%,
- 1 łyżka kaszy manny lub mąki ziemniaczanej,
- 250 g mascarpone,
- 3 łyżeczki cukru pudru,
- truskawkowa konfitura Bonne Maman,
- świeże owoce do dekoracji.
Sposób przygotowania
Przygotuj 12 papilotek i włóż w foremki.
Zmiel ciasteczka, dodaj miękkie masło, wymieszaj i wyłóż na spód każdej foremki. Na to wyłóż i rozsmaruj po płaskiej łyżeczce konfitury truskawkowej
Bonne Maman. Wymieszaj ze sobą 500g twarogu sernikowego, 2 jajka, 80g cukru, 100 ml śmietanki oraz łyżkę kaszy mannej/ mąki ziemniaczanej, a następnie wyłóż
do foremek. Na to połóż jeszcze pół łyżeczki konfitury truskawkowej Bonne Maman. Piecz w nagrzanym do 160 stopni piekarniku przez 30 minut. Następnie wystudź
i przygotuj krem. Ubij mascarpone i pozostałe 100 ml śmietanki z cukrem pudrem, udekoruj serniczki kremem i owocami.
Więcej inspiracji
Chcesz poznać więcej sposobów na smakowity posiłek z Bonne Maman? Sprawdź!