Inspiracje
Francuskie śniadanie, a może słodka propozycja na romantyczne spotkanie?
Tu znajdziesz wszystko, czego szukasz, bo to #PoProstuPyszne!
Śnieżne słoiczki
z konfiturą figową
Bonne Maman
Czas
przygotowania:
10 minut
Poziom
trudności:
Łatwy
Składniki na 10 słoiczków:
- 250 g świeżego koziego sera,
- 250 ml bitej śmietany,
- 3 kromki żytniego chleba,
- 3 świeże figi,
- gałązka rozmarynu,
- pieprz,
- konfitura figowa Bonne Maman.
Sposób przygotowania
Za pomocą słoiczka wykrój kromki żytniego chleba i ułóż je na dnie słoika.
Świeży kozi ser (200 g) rozdrabniaj widelcem i rozkładaj na chlebie, żeby stworzyć drugą warstwę. Do tego dodaj 1-2 łyżeczki konfitury figowej Bonne Maman. 50 g koziego sera wymieszaj z bitą śmietaną
i rozprowadź na konfiturze tworząc ostatnią warstwę.
Wedle uznania udekoruj poćwiartowanymi świeżymi figami,
kilkoma gałązkami rozmarynu i pieprzem.
Więcej inspiracji
Chcesz poznać więcej sposobów na smakowity posiłek z Bonne Maman? Sprawdź!