Inspiracje
Francuskie śniadanie, a może słodka propozycja na romantyczne spotkanie?
Tu znajdziesz wszystko, czego szukasz, bo to #PoProstuPyszne!
Ciasteczkowe lizaki z konfiturą truskawkową Bonne Maman
Czas
przygotowania:
25 MINUT
Poziom
trudności:
Łatwy
Składniki na jedną porcję
- 260 g mąki pszennej,
- 40 g cukru pudru,
- 120 g masła,
- 2 łyżki jogurtu greckiego,
- jajko,
- 150 g konfitury truskawkowej Intense Bonne Maman,
- łyżka mleka do posmarowania ciasteczek,
- drewniane patyczki do lodów.
Sposób przygotowania
Składniki zagnieć na gładkie ciasto, następnie rozwałkuj i wycinaj foremką serca.
W połowie wyciętych serduszek wytnij małe otwory, „okienka”.
Serduszka bez otworów posmaruj konfiturą truskawkową Bonne Maman, na dole ułóż patyczki i przykryj je serduszkami z dziurką, a brzegi naciskaj widelcem, aby je ze sobą skleić.
Ciasteczka posmaruj mlekiem i piecz 17 minut w temperaturze 180°C.
Więcej inspiracji
Chcesz poznać więcej sposobów na smakowity posiłek z Bonne Maman? Sprawdź!