Inspiracje
Francuskie śniadanie, a może słodka propozycja na romantyczne spotkanie?
Tu znajdziesz wszystko, czego szukasz, bo to #PoProstuPyszne!
Czarne gofry z konfiturą malinową
Czas
przygotowania:
130 minut
Poziom
trudności:
Średni
Składniki:
- 160 g mąki,
- 4 jajka,
- 1 łyżka sproszkowanego węgla aktywnego,
- 200 ml mleka migdałowego,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- laska wanilii,
- 4 łyżki oleju,
- szczypta soli,
- konfitura malinowa Intense Bonne Maman.
Sposób przygotowania
Wymieszaj mąkę, węgiel, sól i proszek do pieczenia. Mieszając dodawaj żółtka jedno po drugim, białka zostaw na później.
Dodaj olej i ponownie wymieszaj. Stopniowo wlewaj letnie mleko i dodawaj ziarenka z laski wanilii.
Odstaw na 1 do 2 godzin, to pozwoli ciastu zgęstnieć.
Ubij białka na sztywno. Dodaj je do ciasta. Na rozgrzaną gofrownicę posmarowaną masłem wlej dwie łyżki ciasta i poczekaj aż się upieką.
Gofry podawaj z konfiturą malinową Bonne Maman i świeżymi owocami.
Więcej inspiracji
Chcesz poznać więcej sposobów na smakowity posiłek z Bonne Maman? Sprawdź!