Sernik z owocami i konfiturą morelową | Inspiracje Bonne Maman

Sernik z owocami i konfiturą morelową
Bonne Maman

Masz ochotę na coś naprawdę pysznego? Zobacz, jak łatwo przygotować rozpływający się w ustach sernik owocowy Bonne Maman!

Czas
przygotowania:

1 godzina

Poziom
trudności:

Łatwy

Składniki na ciasto dla 6 osób:

  • 125 g roztopionego masła,
  • 500 g twarogu,
  • 150 g cukru pudru,
  • 2 łyżki mąki,
  • 3 jajka,
  • 250 ml śmietany,
  • kilka kropel soku z limonki,
  • konfitura morelowa Bonne Maman.
Przepis - Sernik z owocami i konfiturą morelową<br />
<strong>Bonne Maman</strong>
 - Bonne Maman

Sposób przygotowania

Rozgrzej piekarnik do 180°C. Wyłóż papier do pieczenia na formę do ciasta. Rozdrobnij konfiturę Bonne Maman i dodaj rozpuszczone masło, następnie wyłóż tę mieszaninę na spód formy do pieczenia i wygładź łyżką. Włóż formę do lodówki.

Rozdrobnij twaróg, dodaj kolejno cukier, mąkę i jajka. Następnie dodaj śmietanę i sok z limonki. Wyłóż uzyskaną masę na wystudzone ciasto. Włóż wszystko do piekarnika na 50 minut, aż warstwa stwardnieje. Odstaw całość do ostygnięcia, wyjmij ciasto z formy i nałóż warstwę konfitury morelowej na wierzch.

Wskazówka: połóż na serniku świeże owoce, aby ciasto było jeszcze smaczniejsze.

Nasza strona internetowa używa plików cookies w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dalsze korzystanie ze strony oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje. Dowiedz się więcej »