Inspiracje
Francuskie śniadanie, a może słodka propozycja na romantyczne spotkanie?
Tu znajdziesz wszystko, czego szukasz, bo to #PoProstuPyszne!
Świąteczne ciasteczka maślane
z kremem krówkowym
Bonne Maman
Czas
przygotowania:
45 minut
Poziom
trudności:
Łatwy
Składniki na 20 ciasteczek:
- 85 g cukru pudru,
- 25 g zmielonych migdałów,
- opakowanie cukru wanilinowego,
- 130 g solonego masła,
- 1 jajko,
- 225 g mąki,
- szczypta przyprawy do piernika,
- krem krówkowy Bonne Maman.
Sposób przygotowania
W misce wymieszaj cukier puder, zmielone migdały, cukier wanilinowy, mąkę, przyprawę do piernika i kawałki pokrojonego masła. Dodaj do tego jajko i wyrabiaj ciasto aż będzie jednolite. Odstaw do lodówki na 1 godzinę.
Przygotuj foremki do wycinania ciasteczek w kształcie choinki
(najlepiej z wycięciem do nałożenia na kubek).
Piekarnik rozgrzej do 180°C. Ciasto ułóż pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia i rozwałkuj. Ściągnij górną warstwę papieru i powycinaj małe choinki. Powtórz tę czynność do momentu wykorzystania całego ciasta.
Ciasteczka należy piec od 15 do 20 minut.
Pozostaw do ostygnięcia i udekoruj według upodobań
kremem krówkowym Bonne Maman.
Więcej inspiracji
Chcesz poznać więcej sposobów na smakowity posiłek z Bonne Maman? Sprawdź!