Gofry z konfiturą malinową | Inspiracje Bonne Maman

Gofry z konfiturą malinową Bonne Maman

Poznaj przepis na chrupkie gofry z konfiturą truskawkową Bonne Maman i zakochaj się w smaku pysznych francuskich śniadań!

Czas
przygotowania:

15 minut

Poziom
trudności:

Łatwy

Składniki na 12 gofrów:

  • 4 jajka,
  • 700 g mąki,
  • 250 g masła,
  • 800 ml mleka,
  • opakowanie proszku do pieczenia,
  • 20 g cukru pudru,
  • szczypta soli,
  • konfitura malinowa Bonne Maman.
Przepis - Gofry z konfiturą malinową <strong>Bonne Maman</strong>
 - Bonne Maman

Sposób przygotowania

W misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól. Dodawaj powoli mleko, ciągle mieszając trzepaczką, aby uniknąć powstania grudek.

Rozpuść masło i wymieszaj z pozostałą częścią. Rozbij jajka i dodaj do środka, nadal mieszając trzepaczką w celu otrzymania jednolitej masy. Ciasto nie potrzebuje czasu, by odstać, można od razu kontynuować!

Zrób gofry w gofrownicy, posmarowanej niewielką ilością masła. Gofry należy piec 3-5 minut w gofrownicy, obracając jeden raz urządzenie podczas pieczenia.

Posmaruj gofry konfiturą malinową Bonne Maman i rozpocznij degustację. Gofry należy jeść od razu po zrobieniu, są wtedy najbardziej chrupiące.

Nasza strona internetowa używa plików cookies w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dalsze korzystanie ze strony oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje. Dowiedz się więcej »