Inspiracje
Francuskie śniadanie, a może słodka propozycja na romantyczne spotkanie?
Tu znajdziesz wszystko, czego szukasz, bo to #PoProstuPyszne!
Deser gruszkowy z kremem kasztanowym
Czas
przygotowania:
15 minut
Poziom
trudności:
Łatwy
Składniki na 6 porcji:
- 3 podłużne biszkopty,
- 3 połówki gruszek w syropie,
- 150g kremu kasztanowego Bonne Maman,
- 100g mascarpone,
- 1 jajko,
- 50g cukru,
- 1 gruszka,
- 6 kandyzowanych kasztanów,
- 1 łyżka kakao.
Sposób przygotowania
Zmiksuj 3 połówki gruszek z syropu na gładkie purée. Dodaj mascarpone, jajko
i cukier, a następnie ponownie zmiksuj całość do uzyskania gładkiego musu.
Namocz biszkopty w syropie gruszkowym i ułóż je na spodzie szklanek.
Na biszkopty wyłóż warstwę kremu kasztanowego Bonne Maman,
a na nią nałóż kilka łyżek musu gruszkowego.
Gruszkę pokrój w cienkie plasterki.
Udekoruj deser odrobiną kremu kasztanowego Bonne Maman, szczyptą kakao, kandyzowanym kasztanem i plasterkami gruszki.
Więcej inspiracji
Chcesz poznać więcej sposobów na smakowity posiłek z Bonne Maman? Sprawdź!