Deser gruszkowy z kremem kasztanowym | Inspiracje Bonne Maman

Deser gruszkowy z kremem kasztanowym

Idealny nie tylko od święta! Spróbuj i rozsmakuj się w naszym deserze.

Czas
przygotowania:

15 minut

Poziom
trudności:

Łatwy

Składniki na 6 porcji:

  • 3 podłużne biszkopty,
  • 3 połówki gruszek w syropie,
  • 150g kremu kasztanowego Bonne Maman,
  • 100g mascarpone,
  • 1 jajko,
  • 50g cukru,
  • 1 gruszka,
  • 6 kandyzowanych kasztanów,
  • 1 łyżka kakao.
Przepis - Deser gruszkowy z kremem kasztanowym
 - Bonne Maman

Sposób przygotowania

Zmiksuj 3 połówki gruszek z syropu na gładkie purée. Dodaj mascarpone, jajko
i cukier, a następnie ponownie zmiksuj całość do uzyskania gładkiego musu.
Namocz biszkopty w syropie gruszkowym i ułóż je na spodzie szklanek.
Na biszkopty wyłóż warstwę kremu kasztanowego Bonne Maman,
a na nią nałóż kilka łyżek musu gruszkowego.
Gruszkę pokrój w cienkie plasterki.
Udekoruj deser odrobiną kremu kasztanowego Bonne Maman, szczyptą kakao, kandyzowanym kasztanem i plasterkami gruszki.

Nasza strona internetowa używa plików cookies w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dalsze korzystanie ze strony oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje. Dowiedz się więcej »