Inspiracje
Francuskie śniadanie, a może słodka propozycja na romantyczne spotkanie?
Tu znajdziesz wszystko, czego szukasz, bo to #PoProstuPyszne!
Mini naleśniki z konfiturą truskawkową
Czas
przygotowania:
2 godziny
Poziom
trudności:
Średni
Składniki na 25 małych naleśników:
- 300g mąki,
- 1 słoik konfitury truskawkowej Bonne Maman Intense,
- 40g ciemnej czekolady,
- 40g cukru trzcinowego,
- szczypta soli,
- 3 jajka,
- 50ml mleka kokosowego,
- 2 łyżki roztopionego oleju kokosowego.
Sposób przygotowania
Zacznij od wymieszania mąki, cukru i soli. Następnie stopniowo dodawaj jajka, mleko, a na końcu wlej roztopiony olej kokosowy i dobrze wymieszaj.
Naleśniki usmaż na patelni posmarowanej olejem, aby nie przywierały.
Po usmażeniu naleśników posmaruj je konfiturą truskawkową Bonne Maman Intense. Następnie uformuj mały stosik z 5-6 naleśników.
Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej i wylewaj na wierzch naleśników tworząc różne wzory, np. na kształt biedronki.
Więcej inspiracji
Chcesz poznać więcej sposobów na smakowity posiłek z Bonne Maman? Sprawdź!