Nasza historia
Słodka historia Bonne Maman rozpoczyna się w 1971 roku w małej francuskiej miejscowości Biars-sur-Cère. To właśnie tam powstały najpopularniejsze dziś we Francji konfitury. Naszym znakiem szczególnym jest kultowy słoik z zakrętką w czerwono – białą kratę i stylową etykietą, gdzie nazwa Bonne Maman jest napisana odręcznym pismem. Bonne Maman to światowy symbol pysznych francuskich śniadań.
Co znaczy Bonne Maman?
Bonne Maman [wymawiaj: bon mamą] po francusku znaczy „babcia”. W naszych przetworach znajdziesz najlepsze smaki dzieciństwa, które z pewnością zostaną z Tobą na długo! Domowe przetwory nie od dziś podbijają serca wszystkich smakoszy – #PoProstuPyszne!
Nasze konfitury
Co wyróżnia nasze konfitury? Przede wszystkim domowa receptura i prosty skład! W naszych smakołykach znajdują się jedynie najlepsze owoce, cukier trzcinowy, sok z cytryny i naturalne pektyny. Są one wolne od GMO, syropu glukozowo-fruktozowego i zbędnych dodatków czy ulepszaczy. Wszystkie składniki Bonne Maman można z łatwością znaleźć w każdej kuchni.
Najczęściej zadawane pytania
Czy wszystkie produkty Bonne Maman są wykonane z naturalnych składników?
Tak! Wszystkie nasze przetwory są wytwarzane z naturalnych składników: owoców, cukru trzcinowego i skoncentrowanego soku z cytryny. Bonne Maman nie zawiera konserwantów, dodatków, syropu glukozowo-fruktozowego oraz siarczanów. Co więcej, nasze wszystkie produkty są wolne od GMO!
Co wyróżnia Wasze produkty?
Z pewnością wyróżnia nas prosty i naturalny skład oraz tradycyjna receptura. W naszych przetworach znajdują się jedynie najlepsze owoce, cukier oraz sok z cytryny i właśnie dlatego są one po prostu pyszne!
Czy konfitury Bonne Maman zawierają syrop glukozowo-fruktozowy?
Nie! Nasze produkty opierają się jedynie na brązowym cukrze trzcinowym i cukrze pochodzącym z buraków.
Czy produkty Bonne Maman są bezglutenowe?
Wszystkie nasze produkty są bezglutenowe. Co więcej, również nasz zakład produkcyjny posiada certyfikacje i jest odpowiednio przystosowany do produkcji wyrobów bezglutenowych.
Jaki jest okres trwałości produktów Bonne Maman?
Na każdym produkcie znajduje się termin przydatności do spożycia. Po otwarciu zalecamy przechowywanie Bonne Maman w lodówce. Odpowiednio przechowywany otwarty słoik ze szczelnie zamkniętą zakrętką, powinien bez problemu zachować świeżość i wyjątkowy smak przez kilka tygodni.