Inspiracje
Francuskie śniadanie, a może słodka propozycja na romantyczne spotkanie?
Tu znajdziesz wszystko, czego szukasz, bo to #PoProstuPyszne!
Deser z kaszą manną, konfiturą i orzechami
Czas
przygotowania:
20 minut
Poziom
trudności:
Łatwy
Składniki na 2 porcje:
- 6 łyżek konfitury malinowej Bonne Maman,
- 4 łyżeczki wiórków kokosowych,
- ½ szklanki orzechów włoskich,
- 2 szklanki mleka roślinnego,
- 2 łyżeczki cukru,
- ½ szklanki kaszy manny,
- do dekoracji: wiórki kokosowe, świeże maliny.
Sposób przygotowania
Słoiki po konfiturach Bonne Maman dokładnie umyj i wysusz.
Do garnka wlej mleko oraz dodaj cukier, zagotuj całość.
Do wrzącego mleka wsyp kaszę mannę, cały czas mieszaj, aż zgęstnieje.
Uważaj, aby kasza nie przywarła do dna.
Odstaw garnek i przestudź.
W przygotowanych słoiczkach, układaj kolejno warstwy: 2 łyżki konfitury malinowej, 2 łyżeczki wiórków kokosowych, orzechy, ostudzoną kaszę,
a na sam wierzch dodaj 1 łyżeczkę konfitury.
Deser udekoruj wiórkami kokosowymi i świeżymi malinami.
Więcej inspiracji
Chcesz poznać więcej sposobów na smakowity posiłek z Bonne Maman? Sprawdź!