Deser z kaszą manną, konfiturą i orzechami | Inspiracje Bonne Maman

Deser z kaszą manną, konfiturą i orzechami

Smak dzieciństwa. Delikatny, lekki i pyszny – czego chcieć więcej?

Czas
przygotowania:

20 minut

Poziom
trudności:

Łatwy

Składniki na 2 porcje:

  • 6 łyżek konfitury malinowej Bonne Maman,
  • 4 łyżeczki wiórków kokosowych,
  • ½ szklanki orzechów włoskich,
  • 2 szklanki mleka roślinnego,
  • 2 łyżeczki cukru,
  • ½ szklanki kaszy manny,
  • do dekoracji: wiórki kokosowe, świeże maliny.
Przepis - Deser z kaszą manną, konfiturą i orzechami
 - Bonne Maman

Sposób przygotowania

Słoiki po konfiturach Bonne Maman dokładnie umyj i wysusz.

Do garnka wlej mleko oraz dodaj cukier, zagotuj całość.

Do wrzącego mleka wsyp kaszę mannę, cały czas mieszaj, aż zgęstnieje.
Uważaj, aby kasza nie przywarła do dna.
Odstaw garnek i przestudź.

W przygotowanych słoiczkach, układaj kolejno warstwy: 2 łyżki konfitury malinowej, 2 łyżeczki wiórków kokosowych, orzechy, ostudzoną kaszę,
a na sam wierzch dodaj 1 łyżeczkę konfitury.

Deser udekoruj wiórkami kokosowymi i świeżymi malinami.

 

 

Nasza strona internetowa używa plików cookies w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dalsze korzystanie ze strony oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje. Dowiedz się więcej »